LOADING

Type to search

Lakom Utazom

6 öko szálláshely, amit adj hozzá a Bakancslistádhoz!

Share

Alig várjuk, hogy újra felfedezzük a világot, és a csodásabbnál csodásabb helyeket. Ha mindezt környezettudatosan tennéd, akkor bérelj ki egy ökoházat, vagy kérj egy szobát egy ökoszállodában és válj eggyé a természettel. Mutatunk néhány nagyon menő helyszínt, ahová mi bármikor elutaznánk!

Garonga szafari kemping, Dél-Afrika

Légy önmagad és álmodj a csillagok alatt a világ egyik csendes pontjának közepén. A Garonga szafari kemping valójában egy luxustámbor, ami a Kuger Nemzeti Park közelében található. A tábort úgy alakították ki, hogy megismerjük benne az afrikai kultúrát és megismerkedhessünk a vadállatokkal is biztonságos körülmények között. Az étel, a hangulat, és a hely tökéletes arra, hogy egy nagyszerű afrikai öko-élményben legyen részünk.

Svart hotel, Norvégia

Enegiatakarékos szálloda? Bizony, már ilyen is létezik! A Svart Hotel az első olyan építménye, amely a hideg éghajlat közepén is energiát sugároz. Mindezt a Svartisan-gleccserből nyeri, és közvetlenül az északi sarkkör felett helyezkedik el. Az építésénél csak helyi anyagokat használtak fel. A hotel farönkökön áll, és csodás természeti adottságokkal rendelkezik.

Jetwing Surf, Sri Lanka

Ez a fényűző ökoturisztikai szálloda Srí Lankán található, a modern és környezettudatos kialakítása sokak kedvence lett az elmúlt években. A szálloda fenntartható anyagokból épült, miközben a környezeti terhelést is minimalizálja.  A benne található anyagokat többnyire a kókuszrost, és a helyi fák alkotják, amiket újra és újra telepítenek, így mindig saját maguk termelik meg a szükséges anyagokat, ha valahol valamit ki kell javítani a szállodában.

El Nido, Fülöp-szigetek

Igazi természetbarát menedék ez a Palawanban található szálloda, ahonnan csodás a kilátás. Minden részét a helynek a helyben elérhető anyagokból készítették, és a természeti erőforrásokból tartják fent. A helyiek biztosítják az ételt, italt, így ha itt töltesz el egy vagy akár több estét megismerheted az ország valódi kultúráját és hegyi hagyományait.

Mashpi Lodge, Ecuador

Az egyedülálló esőerdő közeli öko szállodát Ecuadorban találod, ami közkedvelt búvárhely az utazóknak. A szálloda árai magasabbak lehetnek, mint a helyi megszokott árak, de az élményért megéri ide ellátogatni, hiszen annyira harmónikus és természetközeli, hogy minden pénzt megér az élmény. Együtt kelhetsz a csodás dzsungelmadarakkal, és túrázhatsz az esőerdőben, miközben gyönyörű növényeket fedezel fel. Kell ennél több?

Karijini Eco Retreat, Nyugat-Ausztrália

Vonulj vissza a világból egy nemzeti park középén egy ökosátorba. A Karijini Eco Retreat tökéletes választás ha egy természetközeli kiruccanást tervezel, miközben felfedezet Ausztrália nyugati vidékeit. A tervezők a természettel összhangban együtt alakították ki a sátrakat, amik teljesen komfortosak és kényelmesek. Kérhetőek emeletes ággyal, van bennük szellőzés és fa alapra épültek és még kis terasz is található a sátor előtt.

Ezt olvastad már?

http://goodstuff.hu/2020/08/09/10-termeszeti-csoda-amirol-nem-hiszed-el-hogy-valodi-pedig-de/
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *