LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Utazom

Top 10 hely Toszkánába, amit egyszer látni kell!

Share

Valószínűleg nagyon kevés lehet azoknak a magyaroknak a száma, akik ne vágynának évről-évre Itáliába. De a következő lélegzetelállító helyektől talán ők is kedvet kapnak egy kis toszkán kiránduláshoz.

Pisa

thisisitaly.com

Toszkán kirándulásunkat érdemes itt, a régió északnyugati részén fekvő Pisa városában kezdeni, ahol a Pisai Ferdetorony gigantikus épületét nézve azonnal megcsap a történelem szele.

Montepulciano


thisisitaly.com

Montepulciano középkori városa nem csak többszázéves templomairól és elegáns kastélyairól híres, hanem csodás vidékéről is, ahol Shakespeare Sok hűhő semmiért című drámájában érezhetjük magunkat, miközben az isteni Vino Nobile borokat ízlelgetjük a szánkban.

Chianti


thisisitaly.com

Chianti a bársonyos rubinvörös olasz bor őshazája, amelyet Firennzében vagy Sienában járva lehetetlen kihagyni.

Arezzo


thisisitaly.com

Egy hegy tetején fekszik Arezzo, amely a régi időkben az egyik legfontosabb kereskedelmi központ volt. Sok templom és épület még a mai napig őrzi a dicső múlt emlékeit és ezeket turistaként barangolva mi is egy kicsit jobban megismerhetjük.

Elba


thisisitaly.com

Ez a kicsiny sziget főleg arról híres, hogy itt született Bonaparte Napóleon. E mellett azért érdemes ide ellátogatni, mert több álomszép tengerpartja van, ahol élmény megmártózni a hűsítő tengerben.

Siena


thisisitaly.com

A régió szívében fekvő Siena városa az egyik legtökéletesebb hely, ha a toszkán történelemben és kultúrában szeretnénk fürdőzni. Itt is vissza utazhatunk az időben, egyenesen a reneszánsz hajnalára, amikor a város főterén újraélhetjük a paliot-t, azaz a híres sienai lovas versenyt, amelynek gyökerei egészen a középkorig nyúlnak vissza.

Lucca


thisisitaly.com

Lucca az impozáns reneszánsz városfaláról ismert és persze a San Martino dómról, amely Tintoretto Utolsó vacsorájának is otthont ad és amelyben egy XII. századi labirintus is található.

Val d’Orcia


thisisitaly.com

Ez a festői táj, amely alapvetően egy védett természeti park, több faluval, tanyával és kastéllyal. Miközben ámulunk a vidék csodákat rejtő szépségéin nem hagyhatjuk ki a középkori várakat és erődítményeket, ahogy Radicofani és Piacenza városát sem.

San Gimignano


thisisitaly.com

Ha egy igazi középkori időutazásra vágysz, akkor a VIII. században alapított San Gimignano abszolút kötelező program.

Firenze


thisisitaly.com

Toszkána fővárosát a legtöbben egy kolosszális kültéri múzeumként jellemzik a minden utcasarkon felbukkanó gyönyörű látnivalók miatt. A városon végigsétálva folyamatosan végigsöpör a történelem, és a szebbnél-szebb művészeti alkotások között bejárhatjuk Dante és a Mediciek örökségét.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *