LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom

Kristen Stewarttól Catherine Oxenbergig: 11 színésznő, aki eljátszotta Diana hercegnőt

Share

Diana hercegnő élettörténete lenyűgöző, az egész világon ismerték őt, méltán népszerű volt jótékonysági megmozdulásaiért, stílusáért és szépségéért. Halála óta több film és Broadway-produkció mesélte el a történetét. Íme azok a híres színésznők az 1980-as évek elejétől, akik vállalták a feladatot, hogy Diana hercegnőt alakítsák az életéről szóló filmekben.


Kristen Stewart a Spencerben

KRISTEN STEWART

A Spencer c. életrajzi filmdrámában, amely Diana hercegné és Károly herceg válását mutatja be, a mi kedvel Dianánk épp azon gondolkodik, hogy meg kellene szöknie a Windsort-házból. A THR vezető filmkritikusa, David Rooney szerint a film „merészen eredeti”.


Jeanna De Waal a Diana c. musicalban

JEANNA DE WAAL

A Diana c. musical a hercegnő életét mutatja be. A világjárvány miatt a produkciót késve kezdték el vetíteni, ám október 1-jétől már a Netflixen is elérhető. David Bryan és Joe DiPietro zenéjével és szövegeivel valósult meg.


Emma Corrin A korona c. sorozatban

EMMA CORRIN

A Netflix A korona (The Crown) c. sorozatának negyedik évada II. Erzsébet királynő 1979 és 1990 közötti éveire összpontosít. Természetesen Diana hercegnő is megjelenik benne, akit ezúttal Emma Corrin alakít. Diana itt a húszas évei elején jár, abban az időben, amikor Károly herceg még csak udvarolt neki. Láthatjuk az eljegyzést és a házasságkötést is. A színésznő a sorozatban mutatott teljesítményéért Emmy-jelölést kapott a legjobb drámai színésznő kategóriában.


Elizabeth Debicki A korona c. sorozatban

ELIZABETH DEBICKI

A korona ötödik évadában már Elizabeth Debicki játssza Lady Dianát. Károly herceg szerepében pedig Dominic Westet láthatjuk majd. Várhatóan 2022-ben jelenik meg a Netflixen.


Bonnie Soper a Harry & Meghan: Királyi romantika c. filmben

BONNIE SOPER

A Harry & Meghan: Királyi romantika c. film Harry herceg és Meghan Markle szerelmi történetét mutatja meg nekünk. Bonnie Soper azoknak a mellékszereplőknek az egyike volt, akik megjelentek a filmben.


Naomi Watts a Diana c. életrajzi drámában

NAOMI WATTS

2013-ban Naomi Watts játszotta a Diana c. életrajzi dráma címszerepét. A film forgatókönyve Kate Snell Diana: Her Lost Love c. könyvén alapul. Azzal kezdődik, hogy a walesi hercegnő elválik Károly hercegtől, és beleszeret egy brit-pakisztáni sebészbe. Végigkövethetjük Diana életének alakulását egészen a haláláig.


Lesley Harcourt a Vilmos & Katalin: Királyi romantikában

LESLEY HARCOURT

A 2011 Vilmos & Katalin: Királyi romantika Vilmos herceg és Katalin hercegnő kapcsolatára összpontosít. Harcourt csak rövid időre jelenik meg a filmben Dianaként.


Julie Cox a Szerelmes hercegnőben

JULIE COX

A Szerelmes hercegnő (Princess in Love) c. filmet 1996-ban mutatták be. Alapja az Anna Paster által írt azonos című könyv. Diana és James Hewitt kapitány szerelmi történetét mutatja be.


Nicola Formby (jobbra) a Windsori nőkben

NICOLA FORMBY

Az 1992-es Windsori nők Diana, walesi hercegnő, és Sarah, York hercegnője történetét meséli el. A filmet Steven Hilliard Stern rendezte. Négy évvel a megjelenése után Diana és Sarah is elvált férjétől.


Serena Scott Thomas (jobbra lent) a Diana: Her True Story c. filmben

SERENA SCOTT THOMAS

1992-ben Andrew Morton újságíró és író kiadott egy életrajzi művet a walesi hercegnőről, amelynek címe Diana: Her True Story (Az ő igaz története). Egy évvel később a könyvből film készült az Egyesült Királyságban, amely Diana életét mutatja be még azelőtt, hogy hercegnő lett volna. Kitér arra is, hogyan változott meg az élete a hercegnővé válása után.


Catherine Oxenberg a Charles and Diana: Unhappily Ever After c. filmben

CATHERINE OXENBERG

A CBS 1982-ben életrajzi filmet adott ki a brit királyi családról, Károly és Diana királyi románca címmel. Egy évvel azután jelent meg a mű, hogy Diana összeházasodott Károly herceggel. Szintén Catherine Oxenberg alakította Dianát 1992-ben abban a drámában (Charles and Diana: Unhappily Ever After), amely a házasságuk összeomlásáról szólt.

Olvasd el ezt is:

10 színésznő, akik eljátszották Jackie Kennedy-t – Goodstuff

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *